Over Ayla

Ayla Benoy studeerde magna cum laude af als Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Aansluitend volgde ze het postgraduaat Stem aan Thomas More. In diezelfde periode volgde ze Summer Courses in London, werkte ze mee aan het Europese wetenschappelijk onderzoek The Singing Sofa en startte ze haar zelfstandige praktijk als logopedist en stemcoach op. Ze organiseert freelance workshops en stem- of spraakscreenings voor diverse opleidingen. In samenwerking met GZA Sint-Vincentius en dr. van Ardenne voorziet ze maandelijks een stemkliniek.

Ayla is gepassioneerd door alles wat met de menselijke stem te maken heeft. Ze heeft een hart voor het behandelen van medische stemstoornissen evenals voor het optimaliseren van de stem en uitspraak.  Zo kan je bij haar terecht voor stemtherapie bij stemplooiverlammingen of ‘knobbeltjes’ en haalt ze als coach het beste uit jezelf voor je volgende performance.

Naast haar activiteiten als logopedist, stemtherapeut en stemcoach was Ayla gedurende vijf jaar docent stemtraining aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze maakte tevens deel uit van het bestuur van EVTA-be, als voorzitter van de Advisory Board en verantwoordelijke voor de internationale relaties. Momenteel geeft ze als gastdocent uitspraaktraining aan het Johannes XXIII-seminarie.  Je vindt haar terug op internationale stemcongressen of lokale symposia om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen binnen logopedie en de stemwereld.

Voice is more than two vibrating vocal folds, producing a sound wave. Your voice is what connects your inner soul with the outer world. It’s a unique instrument to move, to communicate, to express. Cherish it, ‘cause you have only one voice!

Stemcoach